Tips på hårvårdsprodukter för längre hår

Att spara till långt hår kräver ofta både tålamod och förändringar i hårvården. Hur lång tid det kan ta är väldigt individuellt eftersom hårets tillväxttakt är kan vara olika beroende på person. En normal tillväxttakt kan vara allt mellan 10 till 20 millimeter i månanden, men kan vara lägre eller högre. Det finns mängder med bra och mindre bra tips att läsa på bloggar, forum ,hemsidor samt tidningar som bland annat veckorevyn, kända bloggare, måbra.com, familjeliv, tjockthår.se samt e-butiker som säljer hårvårdsprodukter. I mitt inlägg ska jag försöka att sammanfatta ett par av de bättre tipsen.

Så får du långt hår

För att håret ska bli långt och fint måste det vara starkt och friskt. Ett starkt, friskt hår är något av en grundförutsättning. Om ditt hår inte är friskt slits eller går av lättare samt det ser lätt slitet ut när det växer ut. Om du vill veta mer vad som kan orsaka besvär för håret eller ge upphov till håravfall hos kvinnor kan jag tipsa om att läsa sidan som länken går till. Oavsett vilken sorts schampo eller andra hårvårdsprodukter du använder är ett grundläggande råd att tvätta håret mer sällan med schampo. Tvätta håret högst varannan eller var tredje dag för att minska risken att för tätt tvättande sliter ut det.

Satsa på kvalitetsprodukter för grundvården
Se till att hitta ett grundläggande hårvårdspaket med ett bra schampo, balsam samt eventuellt en inpackning. För att få längre hår bör schampot vara milt för att inte slita på håret i onödan samt vårda det för att det ska fortsätta att vara starkt och friskt. Schampot kan även gynna hårets tillväxt om det innehåller ämnen som vitamin b5, vitamin e eller tillsätter extra näringsämnen som proteiner. Balsam är i första hand en vårdande produkt som syftar till att bevara håret styrka och hälsa vilket indirekt bidrar till att det blir lättare att få längre hår.
Inpackningar med jämna mellanrum vårdar håret och vissa sorter innehåller i många fall näringsämnen som vitaminer och proteiner. Om du väljer inpackningar som tillsätter näringsämnen kan du gynna både tillväxt samt hårets styrka vilket är fördelaktigt ur många perspektiv. Håret får extra näringsämnen och protein vilket kan bidra till att det växer snabbare. Protein och vitamin B5 är särskilt gynnsamma. Att behandlingen vårdar och bevarar styrkan i håret gör att håret ser fint och friskt ut medan det växer ut. Det finns inga särskilda regler kring hur ofta man bör använda inpackningar, så det är upp till var och en att bestämma hur ofta. Det är dock bra att ta cirka en behandling med inpackning i månaden.

Vad kan kosttillskott ge

Kosttillskott kan ge förvånande bra effekt för att stimulera hårets tillväxt. I många fall kan man klara sig utan att använda några särskilda tillskott, men det kan vara något att fundera på för dem som har en naturligt långsam tillväxttakt. Man kan använda sig av bland annat proteintillskott eller kostillskott som innehåller en särskild kombination av vitaminer och mineraler som stimulerar hårets tillväxt. Tips på ämnen att leta efter är bland annat vitamin B, vitamin E samt Kisel. Tänk på att effekten kan vara något individuellt, så alla får inte samma effekt. De flesta upplever en märkbar effekt. En mindre del av användarna får en mer dramatisk effekt och andra upplever väldigt sparsam effekt.

Comments are closed.