Rynkkräm jämfört med andra behandlingar

Hur väl fungerar de behandlingar som finns mot rynkor idag? När man åldras börjar rynkorna långsamt utvecklas. Hur man ser på dem är väldigt individuellt, jag stör mig inte särskilt mycket på dem själv. De flesta tycker kanske inte om dem särskilt mycket men anser heller inte att rynkor är ett särskilt stort problem. Andra stör sig mycket på dem och är nästan bredd att göra vad helst för att bli av med dem. Oavsett vilken inställning man har mot finns det många sorters metoder med varierade kostnad och resultat. För att få en översikt över vad som finns tillgängligt har jag läst på informationssidor som rynkbehandling.org samt andra sidor som doktorn.com.

Rynkkräm
Kräm mot rynkor beskrivs ibland som att ha magiska effekter med massa överdrifter. Det är dock inte något särskilt med dem. En bra beskrivning är att rynkkrämer är intensivt vårdande, återfettande krämer som är anpassad för äldre personers hy eller för hud som börjar tappa sin vitalitet. De åstadkomer inga mirakel men de vårdar huden och kan minska eller dölja mindre rynkor. Vanliga ingredienser i krämer som sägs verka mot rynkor är bland annat vitamin C, karbamid, glycerol eller Q10. I övrigt innehåller de mycket vatten. Bra rynkkrämer är förmodligen den billigaste åtgärden mot rynkor och är utmärkt i förebyggande syfte. Priset börjar från ett par hundralappar och uppåt. Effekten på djupare rynkor är väldigt varierande, men ytliga rynkor kan reduceras märkbart. Effekten håller i sig så länge man använder dem, när du slutar att använda krämen försvinner även effekterna relativt snabbt.

Laser mot rynkor
Laser är en bra men dyr behandling som kan ge märkbar effekt för att föryngra huden. Effekten är långvarig men kostnaden är ofta hög, det kostar oftast mellan 5000 till 30 000 kronor eller över. Ett annat faktum som är värt att fundera över är att det ofta krävs upprepade behandlingar och resultaten visar sig oftast inte förrän efter 3 till 6 månader. För många kan de bra och långvariga resultaten motivera den höga kostnaden.

Fillers, botox och liknande

Hudvårdande, spaliknande behandlingar ger en skön men kortvarig effekt. Men effekten mot rynkor är diskutabel.
Injektionsbehandlingar är bland de mest populära behandlingarna mot rynkor med god anledning. Det är ett utmärkt val att börja med och effekten är god och väl dokumenterad. Det finns väldigt många sorters fillers att välja mellan som erbjuder olika egenskaper. Fillers som botox påverkar muskler vilket ger ett slätare utseende på huden, andra fillers ger slätare effekt genom att fylla upp huden vilket även tar bort rynkor. Injektionsbehandlingar kostar en del min inte lika mycket som laser, kostanden brukar ofta ligga mellan 5000 till 10 0000 kronor. Förutom att ge ett bra resultat är det lätt att justera resultatet om du inte skulle vara nöjd. Fillers och botox stannar inte i kroppen extremt länge, oftast tar det mellan 1 till 1,5 år innan de lämnar kroppen. För att bibehålla resultatet måste man utföra en ny behandling. Injektionsbehandlingar ger alltså ett bra, långvarigt resultat som är lätt att justera. Även om ordet injektionsbehandlingar låter skrämande är de ofarliga och inte särskilt besvärliga att utföra.

Comments are closed.