Hur man får bort påsar och mörka ringar under ögonen

 

Man kan ibland när man minst vill få påsar under ögonen som ofta får en att se blek och trött ut. Ibland förstår man varför man får dem men ofta har man ingen aning. Det behöver inte vara så att mörka skuggor under ögonen alltid har med dålig sömn eller stress att göra. Det är ett kosmetiskt problem och som tur är finns det många sätt att ta bort dem. Ögonkrämer mot påsar under ögonen finns ett antal på marknaden i dag som faktiskt är effektiva och fungerar bra i många fall.

Det kan finnas många potentiella orsaker till att man utvecklar påsar under ögonen. För de flesta av oss är det kombination av fler än en orsak.

En grundläggande orsak till att mörka ringar under ögonen syns är att en typ av blodkärl som kallas för kapillärer syns tydligare än normalt. Den mörka färgen kommer från att de innehåller syrefattigt blod är mörkblå till blålila i färgen. Effekten blir att de framstår som ett mörkare område under ögonen. 

Det kanske viktigaste skälet till att få mörka ringar och påsar under ögonen syns mer än normalt är genetiska. Faktorer som tunn hud eller en benstruktur i ansiktet som ger dig större håligheter innebär att kapillärer syns tydligare. Vissa har även naturligt större kapillärer än andra. Man kan inte åtgärda genetiska orsaker. Sömnproblem är ofta en starkt bidragande orsak till varför man får synliga skuggor under ögonen. Se till att sova bra och regelbundet. I och med åldrandet ökar risken att få mörka ringar under ögonen. Sköt om hyn för att minska problemen. Kosten kan ha en viss inverkan, se till att äta en nyttig kost och drick mycket vatten.

Det finns bra sätt att hantera problem med påsar under ögonen. Behandlingar kompletterat med en nyttig kost med rätt intag av vitaminer och en bra sömn kan drastiskt reducera besvären.

En bekväm, lättanvänd och effektiv metod är att pröva krämer mot påsar unde ögonen. Krämerna innehåller ofta ämnen som stärker kapillärväggarna och vårdar huden. Vidare kan de åtgärda små blödningar som kan inträffa för att ge ett ännu bättre resultat. Resultatet är en synlig förbättring. Andra metoder som kan åtgärda besvär med skuggor under ögonen är kosmetisk kirurgi.

Comments are closed.