Högskoleprovet handlar om förberedelser

Läste nyligen en blogg med tips inför högskoleprovet, och kom direkt att tänka på hur det var när jag själv skrev provet för ca tio år sedan. Det var i gymnasiets andra ring, och mina betyg var inte de bästa, för jag var väldigt skoltrött och hade ingen som helst lust att ägna mig åt regelbundet pluggande. Jag bestämde mig för att testa högskoleprovet och se vad jag skrev och om det skulle räcka för att komma in på önskat program, tror det var statsvetenskap jag ville plugga just då.

Jag förberedde mig enbart genom att göra lite gamla prov. Tyckte att det kändes helt okej, och skriva prov har alltid passat mig bättre än göra läxor, så jag gick till högskoleprovet hyfsat oförberedd. Skrev till slut 1,5 vilket var bra nog för att komma in på statsvetenskap… det enda problemet var att när det väl var dags att söka till högskola ville jag inte alls läsa statsvetenskap längre, nej, det som intresserade mig var helt plötsligt civilingenjörlinjen, och för att komma in där räckte varken mitt resultat på högskoleprovet eller mina betyg.

Just då var jag rätt besviken över att jag inte lyckades bättre på högskoleprovet. Sedan löste sig allting och nu jobbar jag med något helt annat, men faktum är att man måste förbereda sig inför högskoleprovet om man vill skriva ett riktigt bra resultat. Ni som är unga – använd internet! Nuförtiden sitter ju folk uppkopplade dygnet runt, och på nätet finns det en massa resurser som hjälper dig som ska skriva högskoleprovet.

Det är egentligen det tips jag vill ge till de som ska skriva högskoleprovet. Slöa inte och slarva inte med förberedelserna, för just ditt högskoleprovsresultat kan avgöra om du kommer in på önskad utbildning eller inte!

Comments are closed.