Global knivar och knivset

Flera av marknadens bästa kockknivar kommer från Global knivsortiment. Global är ett japanskt märke med knivtillverkning som specialitet. Med åren har företaget blivit så stort att man inte längre har möjlighet att slipa all knivarn för hand. I dag slipas eggen för maskin men den blir lika vass för det!

Vad är så speciellt med Globals knivsortiment?
Stålet är annorlunda och innehållet mer kol. Kolet gör knivbladet hårdare och gör att kniven håller skärpan längre. Skärpan går att få helt enormt vass och det gäller att vara försiktig med en nyslipad Global kniv så att man inte skär sig!   Det finns nackdelar med mycket kol i stålet, kniven blir bräcklig. Stål med lite kol är segare och mer flexibelt. Globals knivar är inte överdriver flexibla utan kan gå sönder om man hanterar dem fel. Tappar du kniven och den faller på ett oturligt sätt i klinkersgolvet kan eggen gå sönder. Men handen på hjärtat, hur många gånger i ditt liv har du tappat din kökskniv. Undermedvetet är man försiktigare när man håller i en stor kökskniv och man bör vara försiktig av andra skäl än att man är rädd om kniven!

Knivar och knivset från GlobalNär du väl bestämt dig för att satsa på lite finare köksknivar bör du satsa på ett helt Global knivset med minst tre knivar vilket ger dig bra rabatt jämfört med om du köper knivarna lösa.  Som mest kan du spara ca 1000 kr om du köper ett set med tex 5 knivar eller mer. Ett perfekt nybörjarset innehåller:

  • en kockniv på minst 18 cm
  • en större brödkniv
  • en grönsakskniv av medium modell

Satsa på Global!

Comments are closed.