Fakturering ska vara enkelt

Nyligen deltog jag i ett betatest av ett faktureringsprogram, www.fakturabox.se, och kom återigen till slutsatsen att fakturering ska vara enkelt. Det ska inte vara svårt och krångligt att skapa en faktura, det ska inte behöva ta en halvtimme bara för att komma igång och börja fakturera. Har använt ett flertal faktureringsprogram förut, både onlinebaserade och lokala versioner, men de flesta har faktiskt missat att tänka på det viktigaste – användarvänligheten.

Vad behövs egentligen för att man ska ställa ut en faktura? Jo, att man har fyllt i sina företagsuppgifter samt mottagarens uppgifter. Helst vill man kunna göra detta på en gång, utan att behöva klicka fram och tillbaka. Sedan ska det inte vara mer komplicerat än att klicka på Ny faktura, fylla i hur mycket betalt man ska ha och sedan skicka, antingen per mejl eller per post beroende på vad man nu har kommit överens om.

Därför var jag behagligt överraskad av Fakturabox faktureringsprogram. När man loggar in för första gången måste man uppge sina företagsuppgifter, samt lägga till ett konto (d.v.s. bankkonto, plusgirokonto eller motsvarande). Därefter är det bara att skapa ens första faktura, kunder och produkter lägger man till direkt från sidan där man skapar fakturan – något som gör det mycket enkelt och smidigt att fakturera med hjälp av detta program. Man kan sedan antingen skriva ut fakturan eller skicka den direkt via mejl (både som länk och i PDF-format) vilket är väldigt smidigt. I framtiden ska det även gå att skicka fakturor direkt per post.

Enligt utvecklarna ska detta program vara tillgänglig för allmänheten någon gång i mars, men redan nu kan du lämna din mejl för att bli en av de första som använder Fakturabox faktureringsprogram.

Comments are closed.